Nagymegyer bemutatkozik

A Klub „Bemutatkozik…” sorozatában az áprilisi klubnapon Nagymegyer volt a vendég. Martényi Árpád, a klub vezetõje köszöntötte a klubtagokat és a vendégeket, majd tájékoztatást adott a Szövetség mindennapi munkájáról, eseményeirõl. Ezután került sor az Alsó-Csallóközi, közel 10 ezer lakosú, 90%-ban magyarok lakta város bemutatkozására.
Ennek keretében Rugyicki László polgármester mondott köszöntõt, Varga László adott történelmi áttekintést a városról, Mikóczi Dénes, alpolgármester, a helyi termálfürdõ igazgatója a fürdõ fejlõdésérõl és a város életében betöltött szerepérõl beszélt, Dömény Zoltán, helyi képviselõ, borász pedig a helyi szõlõ- és borkultúrát és saját pincészetét mutatta be. Az egyes elõadások között a város fiataljai verssel, zenével és tánccal adtak ízelítõt a magyar közösség kulturális életébõl. A bemutatkozást Rostás László, a Nagymegyes és Vidéke Célalap elnöke és Csémi Andrea vezette.
A csaknem másfél órás mûsor után Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke köszönte meg a fellépést, továbbá azt a szervezett munkát, ami a városban a mindennapokon folyik a magyar identitás megõrzéséért.
A klubnap végén a vendéglátók szervezte baráti beszélgetés keretében megkóstolhattuk Dömény Zoltán borait is.

(Rákóczi Hírvivő, A Rákóczi Klub hírei, Martényi Árpád, 2010. május)

joomla.org