Ismét termékeny évet zárt a nagymegyeri Csemadok-szervezet

A Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete február 12-én, vasárnap, a művelődési központ nagytermében tartotta évzáró tagsági gyűlését, melyen az utóbbi évekhez képest rendkívül nagy számban, mintegy 130-an jelentek meg. Ez akkor is figyelemre méltó érdeklődést jelez, ha a szervezet közel 600 tagot számlál, azaz továbbra is a legnagyobbak közé tartozik az országban.

Persze, ahogy Bittera Zsuzsanna elnök beszámolójából kiderült, a korábbi esztendőkhöz hasonlóan az elmúlt év minden hónapjában volt egy vagy több rendezvényük, melyeknek a megvalósításában fő- vagy társszervezőként vettek részt. Ezek között egyaránt akadt szűkebb réteghez szóló és tömegeket megmozgató esemény – például könyvbemutató, március 15-e, Bartók Béla-emléknap, Corvin Mátyás-napok, májusfaállítás a tájház udvarán, anyák napja, Farkas Jenő-emléknap és -szavalóverseny, családi délután a zárdaiskola udvarán, emlékezés a kitelepítettekre és deportáltakra, a holokauszt áldozataira, Szent István kulturális napok, szabadtéri főzőverseny, október 6-a, Besnyei György kulturális napok, emlékezés az 1. és 2. világháború hőseire is áldozataira, mikulásváró a művelődési központban, magyarbál, adventi hangverseny. Mint elhangzott a beszámolóban, ezeket a rendezvényeket egyre több fiatal látogatja, s ez örvendetes még akkor is, ha a kívánatosnál lassabban növekszik a fiatal tagok száma, akikre egyébként a 17 tagú vezetőség folyamatosan igyekszik gondolni vonzó programok tervezésével, termékeny együttműködésben az önkormányzattal és a többi társadalmi és civil szervezettel.

Az évzáró tagsági gyűlésen – melynek hivatalos részében a magyar alapiskola tanulója, Varga Levente verset mondott, a művészeti alapiskolát is látogató Haris Zsóka énekelt, és ugyancsak fellépett a nyugdíjasklub Kéknefelejcs dalosköre – köszöntötték a jubilánsokat, a 80., valamint a 70. születésnapjukat tavaly ünneplő tagokat. Soóky Marián alelnök, a tanácskozás moderátora mindjárt az elején bemutatta Barczi Dániel autodidakta festőt, illetve képeit, melyeket a nagyterem előterében állítottak ki. Végül: Bittera Zsuzsanna elnök előszavával az idén is megjelent egy kiadvány színes külsőben, egyebek mellett az elmúlt esztendő tevékenységének és sajtóvisszhangjának áttekinthető összefoglalójaként.

www.parameter.sk  2017. február 12.  -bor

joomla.org