Köszöntjük honlapunkon!

Kárpátaljai kirándulás

Nagymegyer és Vidéke Polgári Társulás kirándulást szervez

Kárpátaljára

Időpont: 2016.szeptember 15.-18.

Fontos tudnivaló: Az Ukrajnába történő beutazáshoz érvényes útlevél szükséges!

 

A kirándulás költsége -110.- euro/fő, mely fedezi a 3 éjszakai szállást - családoknál és a félpanziós ellátást – reggeli,vacsora – klimatizált autóbusszal történő utazást, belépők, ajándékok, koszorúk valamint a helyi idegenvezetők díját. A kirándulásra a Rákóczi Szövetségnél sikeresen pályáztunk, mint a Nagymegyer és Vidéke Polgári Társulás, de mivel a pályázat utófinanszírozásos, így az elszámolás után az utazók által befizetett összeg egy részét vissza tudjuk fizetni.
Jó utat, szerencsés hazatérést kívánunk!
Érdeklődés esetén 30.- euro előleget kérünk befizetni 2016. augusztus 15-ig, a fennmaradó összeget, 80.- eurot az induláskor a szervezőknek kell fizetni.

Szervezők: Rostás László – 0908741408 Ambrus Gabriella – 0907419574

Előzetes programtervezet:

Szept. 15. csütörtök:
Indulás hajnali 5 órakor Nagymegyerről a Billa parkolóból, Budapesten keresztül rövid megállókkal érkezünk Sárospatakra, ahol Rákóczi várat tekintjük meg, az esti órákban érkezés Benére (szálláshely), ismerkedés a házigazdákkal .

Szept. 16. péntek:
Indulás 8 órakor. Kirándulás a Máramarosi-havasokba. Nagyszőllős (Árpád-kori római katolikus templom, Perényi kastély)- Huszt (túra a vár bús düledékeihez, a mintegy 150 méter magas sziklahegyre)-Iza (vásárlási lehetőség a rutén faluban, vesszőből font termékek) - Ökörmező-Barangolás a"Szinevéri Nemzeti Park területén-Felsőszinevér-Szinevéri-tó(rövid séta a Kárpátok fenyőrengetegeiben, majd rövid pihenő a 989 méter magasan elhelyezkedő tengerszemnél)-szállás Benén.

Szept. 17. szombat:
Indulás 8 órakor. Keleti-Beszkidek: Vereckei-hágó(rövid túra a millecentenáriumi emlékműhöz, megemlékezés a honfogalásról)-Szolyva(tiszteletadás az 1944-1945 között fennálló gyűjtőtábor áldozatainak emlékművénél)- Munkács a hős Zrinyi Ilona vára.Csernek-hegyi kolostor, belváros - szállás Benén.

Szept. 18. vasárnap:
A reggeli után indulás haza, Magyarországon keresztül kisebb megállókkal, érkezés Nagymegyerre az esti órákban.

Fontos tudnivalók: Az útiterv jelen állapotában még nem teljesen végleges, kisebb-nagyobb mértékben még csiszolódhat. Vereckei-hágó: Rövid séta lesz, esős idő esetén sár várható. Túrázáshoz való cipő ajánlott. Az ukrán pénz a hrivnya. Az útiterv az adott körülményektől (pl. időjárás, útviszonyok, stb.) függően, akár az adott napon is, változhat! Köszönjük megértésüket !

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Belépés

joomla.org