A CSEMADOK évzáró tagsági gyűlése

A Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete 2016. február 7-én tartotta évzáró tagsági gyűlését a Nagymegyeri Városi Művelődési Központban. Az idei gyűlés egyben tisztújító gyűlés is volt. Meghívásunkat elfogadták és jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket  Nagymegyer polgármestere, az önkormányzat képviselői, Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke, az oktatási-nevelési intézmények vezetői és a városunkban működő társadalmi szervezetek képviselői.

Bittera Zsuzsa, az alapszervezet elnökének beszámolójában elhangzott, hogy a szervezet a 2015-ös évben is igyekezett eleget tenni  vállalt kötelezettségeinek:

„Megszerveztük a   hagyományos  történelmi  és társadalmi évfordulókról való  megemlékezéseket, emellett természetesen családi és ifjúsági  programokat is szerveztünk.  A népművészeti hagyományok ápolását is támogattuk, együttműködtünk a város többi szervezetével, a városi művelődési központtal, az oktatási-nevelési intézményekkel, kultúrcsoportokkal, és a városi hivatallal. Főszervezőként  vagy társszervezőként számos rendezvény megvalósításából vettük ki  részünket, mint pl. megemlékezés az 1848-as forradalomról, a városunkból deportáltakról, Szent István királyról, városunk hősi halottairól,  az aradi tizenháromról. Továbbá megszerveztük az anyák napi ünnepséget, a  Mikulásvárót, a Nagymegyeri Fakanálforgató szabadtéri főzőversenyt, és több könyvbemutatót. A 2015-ös év számos eseménye közül kiemelném a Tápiógyörgye településsel közösen megtartott rendezvényünket, melynek eredménye a testvértelepülési szerződés aláírása és egy közös könyv megjelentetése. Itt szeretném megköszönni a város támogatását is.

A szervezet tevékenységét a 15 tagú vezetőség mozgatja, munkájukkal elősegítik és szervezik az egyes programokat és rendezvényeket. A kitűzött feladatokat igyekszünk a legjobb tudásunk és képességünk szerint teljesíteni. Hogy ez milyen mértékben sikerül, azt Önöknek kell eldönteniük.

Minden tagunknak szeretnénk megköszönni, hogy bizalommal voltak irányunkban, hűek maradtak hozzánk, és hogy érdeklődésükkel és részvételükkel támogatták rendezvényeinket. Támogatóinknak pedig ezúton is hálánkat fejezzük ki a  szervezet részére nyújtott segítségért.

Bízunk benne, hogy a 2015-ös évhez hasonlóan az előttünk álló esztendők is sikeresek lesznek. A jövőben is szeretnénk együttműködni a város önkormányzatával, oktatási intézményeivel, társadalmi szervezeteivel és minden egyéb szervezettel és lakossal, kiknek tevékenysége és elvei összhangban vannak a Csemadok szervezet célkitűzéseivel.

A mai kor megkívánja tőlünk, hogy ne egy zárt közösség gyanánt tevékenykedjünk, hanem nyitottak legyünk a pozitív változások irányában, ám a nagyfokú nyitottság mellett ragaszkodnunk kell önazonosságunkhoz, saját értékeinkhez, anyanyelvünkhöz és kultúránkhoz, hiszen a kultúra a nemzeti önismeret alapja.

Minden kedves tagunknak, támogatónknak, szimpatizánsunknak és a város minden lakosának sikeres és boldog 2016-os évet kívánunk!

Csemadok ASZ, Nagymegyeri hírmondó, 2016. február

 

joomla.org