Évzáró tagsági gyűlés Nagymegyeren

 2015.február 8-án tartotta a Csemadok Nagymegyeri Szervezete évzáró tagsági gyűlését amelyen  közel 120 személy jelent meg a Nagymegyeri Városi Művelődési Központ  nagytermében. A szervezet vezetői  a vendégek között üdvözölték  a város polgármesterét, Lojkovič Sámuelt és alpolgármesterét, Mikóczy Dénest, a magyarországi Tápiógyörgye település küldöttségének tagjait, Varró István polgármester és Németh Csaba vezetésével, a Csemadok OT és TV küldöttségét ( Mészáros Győző, Sátor Zoltán, Lázok Attila) a magyar tannyelvű alapiskola,  és a város társadalmi szervezeteinek vezetőit.

A kultúrműsorban  a Kismegyer Néptánccsoport és a Nyugdíjas Klub éneklőcsoportja lépett fel. A szervezet köszöntötte  a 80. illetve a 70. életkorukat betöltött tagjait, illetve Varga Lászlót a Csemadok Életmű Díj odaítélése kapcsán. A Csemadok  elnöke beszámolójából kiderült, hogy a szervezet a 2014-es évben  rendszeres munkát végzett, amelynek vezetősége 12 tagú volt, ami  kevésnek bizonyult. Ezért az évzáró tagsági gyűlésen 5 új taggal bővítették a vezetőséget, és a tagság megerősítette  Bittera Zsuzsa elnök asszonyt tisztségében.

 A vitában  felszólaló vendégek között  Lojkovič Sámuel polgármester  megköszönte a szervezet 2014-es évi munkáját a településen és biztosította a vezetőséget támogatásáról. Bejelentette, ami tetszést aratott, hogy a 2015-ös évben  Nagymegyer és Tápiógyörgye települések aláírják a testvértelepülési szerződést, amire a szervezet kilenc éve törekszik.

 Sátor Zoltán, a TV elnöke, a járás egyik legaktívabb szervezetének nevezte a nagymegyeri szervezetet és átadta Bittera Zsuzsanna elnök asszonynak a  TV  a Csemadok megalakulásának 65. évfordulója alkalmából odaítélt díszoklevelét.

 A szervezet 2015-ös évi programját Huszárné, Ambrus Rita terjesztette elő, amely értelmében a szervezet  kiemelt figyelmet kíván szentelni a fiatalok megnyerésének.

 www.ds-tv csemadok.sk

joomla.org