Ahol minden elkezdődött…

Biztosan sokan szeretik Charles Bronsont. A baltaarcú igazságosztó Murphy törvénye című filmjében a kiégett, alkoholizmusba hajló nyomozót üldöző pszichopata, Joan Freeman (Carrie Snodgress) a nagy, végső leszámolás előtt az írja a szállodai szoba gőzlepte tükrére: találkozzunk ott, ahol minden elkezdődött. A múlt csütörtökön én is oda mentem, ahol minden elkezdődött. De nem mentem egyedül, jöttek velem a komák is.

Április 9-én Nagymegyeren tartottuk Bős, Komárom, Érsekújvár, Dunaszerdahely, Prága, Budapest és Palást után a Lakadáré című könyvünk sorrendben nyolcadik bemutatóját.

 

Természetesen minden bemutató fontos, hisz ott az egyik kedvenc témánk, a vőfélykedés iránt érdeklődő emberekkel találkozhatunk. De Nagymegyer más miatt is fontos: 2001 májusában itt jegyeztem el magam a lakodalmas szakmával. Míg Jancsónak lámpást adott az Úr a kezébe Pesten, nekem Nagymegyeren botot. Így külön öröm, hogy első lagzim alanya is tiszteletét tette a bemutatón.

És a könyv is kicsit haza is ment, hiszen szerzőtársaimmal, Menyhárt Józseffel és Zalka Lóránttal is itt tartottuk a könyvprojektáló megbeszélést, a Corvin étteremben, mely lagzis helyszínként is kiváló.

Köszönjük a meghívást és a lehetőséget Gútay László kultúrházigazgatónak, és Soóky Marián Csemadok-alelnöknek, akik ugyancsak kitettek magukért. És köszönjük a nagymegyerieknek, akik olyan sokan eljöttek, hogy a kisteremből át kellett vonulnunk a nagyterembe, így a bősi után ez volt a második nagytermes bemutatónk.

Bemutatóból még lesz 1-2, majd szólunk előtte. Addig is mindenkinek jó lagzikat kívánunk, szolgáltatóként és vendégként egyaránt.

Az esten ott volt Dobsa Tamás vőfély kolléga is, a fotósokat pedig Virágh Mária képviselte(...).

 

http://vofely.blog.hu/2015/04/14/ahol_minden_elkezdodott_481

 

joomla.org