Mátyás király ünnepe Nagymegyeren

Az ötödik alkalommal megrendezett eseménysorozat április 27. és május 1. között zajlott a termálfürdő előtti sétányon és a Mátyás-fánál, de néhány programot a tájháznál, a művelődési otthonban és a helyi magyar gimnáziumban is megtekinthetett az érdeklődő.

A kínálatban volt fotókiállítás, történelmi vetélkedő, népművészeti délután, májusfa felállítása, körzeti borkiállítás, Kovács-Magyar András előadása, játszóház, a gyerekeket óriáscsúszda, ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogatás, Mátyás király korabeli középkori mutatványok, fegyverbemutató, zsonglőrködés is várta.

A helyi önkormányzat, Csemadok, művelődési otthon, gimnázium és a kertészkedők szervezete által rendezett kulturális napokon több folklórcsoport is, mint az Igricek, a Csiribiri, a Kis Megyer, az Apró Megyer, a Csilizke és a Megyer Táncegyüttes, valamint a helyi City Dance Club moderntáncosai mutatkoztak be. A legtöbb közönséget a magyarországi mulattatós zenei műfaj képviselője, Lagzi Lajcsi és zenekara vonzotta a tegnap esti fináléban.

Paraméter, 2012.5.2. Kovács Zoltán

joomla.org