A jövő napja ismét

 

Tavaly egy egész napot szenteltek a fiataloknak, délelőtt a kisebbek, délután a nagyobbak találhatták meg a szórakozási lehetőséget. Nem volt ez másképp idén sem, délelőtt bábelőadást tartottak, délután pedig a Csemadok és a kultúrház által közösen szervezett Megyersztár ágyazódott a műsorba. Pszota Teréz, a Csemadok részéről vett részt a szervezésben:

„A Csemadok munkatervében már tavaly is szerepelt egy tehetségkutató, de a Termál Kft. hasonló rendezvénye miatt nem akartunk egy „ellenrendezvényt” csinálni. Ezért mi a 14 éven felülieket szólítottuk meg idén, hogy eljöjjenek a kamaszok, fiatalok, és a produkciók is élvezhetőbbek legyenek mindenki számára. Az előválogatás során a zsűri mindenkit ellátott jó tanácsokkal, hogy mire érdemes figyelniük, hogy fejlődjenek.”

 A döntőben tizenhárom produkciót értékelt a háromtagú zsűri – Orsovics Yvett karnagy és zenetanár, Érsek Rezső zenész, valamint Brandl Ferenc koreográfus.

A verseny után előbb Orsovics Yvette és Érsek Rezső adta elő a Macskaáriát, majd a Four Art Singers koncertjét élvezhette a közönség. Az eredményhirdetésnél Petro Krisztina örülhetett legjobban, a remekül előadott népdalcsokor első díjat ért neki. A legnagyobb sikert arató United Powers breakcsapat műsora alatt párszor felszisszentek a nézőtéren a különleges mozdulatoknál, és közönségdíjjal jutalmazták őket. Emellett az összesített második helyet is megszerezték, míg a harmadik Takács Tímea lett harmonika-előadásával, a zsűri különdíját pedig Berecz Kati táncos kapta.

„Be kell vallanom, hogy az induláskor kicsit szkeptikusan fogadtam a dolgot, főleg a kevés jelentkező miatt, de szerencsére rám cáfoltak a versenyzők. Mi is próbáltunk nekik tanácsokat adni például a dalválasztásban, előadásmódban, és érdemes volt, mert az előválogató óta mindenki javulást mutatott. A műsorok kiértékelése nem volt egyszerű, a különböző produkciókat nem is lehetett egymáshoz hasonlítani. Mindenkit a saját műfajához képest értékeltünk, és így alakult ki a végső sorrend.” – avatott be minket a zsűri munkájába Orsovics Yvette.

Nagymegyeri Hírmondó, 2011. december, (vkl)

joomla.org