Fotóklub: Nem szabad überelni az ősz színeit

 

NAGYMEGYER – Itt van az ősz, itt van újra címmel rendezett kiállítást a helyi Csemadok-szervezet keretében, annak támogatásával működő Nagymegyeri Fotóklub.

 

 

A városi művelődési otthon kiállítótermében tegnap megnyílt tárlaton az ősz csodálatos színkavalkádját igyekeztek képeiken keresztül érzékeltetni a fotográfusok, akik a korábban meghirdetett fotópályázatra küldték el munkáikat.

A zsűrizés nehéz feladatát Kiss Gábor Gibbó és Érsek József végezte, a pályázatra nem csak a régióból, de Magyarországról is érkeztek fényképek. A Nagymegyeri Fotóklub nevében Virágh Mária, míg a Csemadok városi szervezete nevében Varga László szólt a megjelentekhez.

A fotók értékeléséhez annyit jegyzett meg Kiss Gábor Gibbó somorjai fotográfus, fotóriporter, hogy a képírók ne csak kattogtassák a gépet, hanem fotózzanak. Mert a fotóval azt szeretnék, hogy megállítsák az időt, megállítsák az elmúlást. Az őszi évszak színeit túlságosan is hangsúlyozó képekhez pedig azt mondta: az ősz színeit nem szabad űberelni.

A zsűri összesen négy díjat osztott ki: a nyékvárkonyi Méhes Attila Távolból című fotójáért, a nemesócsai Olláry Ildikó Purgatórium című fotójáért, a gútai Forró Imre Válaszút című fotójáért kapott elismerést, míg a bősi Heiser Hajni Elcsépelt csendélet című munkájáért különdíjban részesült.

Paraméter, 2011.12.02., Kovács Zoltán

joomla.org